Top Margin

Dwarsdenker

“Een dwarsdenker is iemand die dwars tegen de heersende mores in verschillende richtingen en vanuit uiteenlopende invalshoeken, ideeën, concepten en inzichten durft te ontwikkelen.” Ik typeer mezelf als een resultaatgerichte dwarsdenker: door mijn journalistieke en sociologische achtergrond leg ik dwarsverbanden en breng deze bij elkaar. Veelal werk ik voor de non-profit sector en overheden en zijn mijn opdrachten gericht op sociaal-maatschappelijk, culturele en bestuurlijk-politieke onderwerpen.

Hoe complexer, hoe spannender

Begonnen in 1987 als bedrijfsjournalist, richtte ik me na een aantal jaar op strategisch uitvoerend werk: variërend van persvoorlichter tot communicatieadviseur voor uiteenlopende opdrachtgevers. Sinds 1996 werk ik als zelfstandige. Ik hou van complexe vraagstukken en van hersenkrakers, buiten de lijnen te denken en te handelen, ben breed georiënteerd en werk graag onder druk. Dat is vaak waarvoor klanten mij vragen: een urgent en nijpende vraag ombuigen tot een positief resultaat.

Generalistische specialist

Aanjager en probleemoplosser. sr. communicatieadviseur, redacteur, journalist, onderzoeker, persvoorlichter. ‘Mijn specialiteit is dat ik generalist ben’, zei Paul Schnabel, oud directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, ooit. Als allround communicatieadviseur is dit eveneens op mij van toepassing.